Dit is de tweede raadsvergadering in Coronatijd, daarom komen we online bijeen.

Vieringen OGH: Gezien de huidige maatregelen kunnen we voorzichtig plannen maken voor het starten met de vieringen. We zijn afhankelijk van de maatregelen van de overheid en de maatregelen van Mediant voor gebruik van de theaterzaal.  Voor wat betreft de maatregelen van de overheid lijkt het erop dat vanaf 1 juni weer bijeenkomsten gehouden mogen worden met maximaal 30 personen. Er is overleg met Mediant over het gebruik van de theaterzaal en welke voorwaarden Mediant hierin gaat stellen. Als raad hopen we dat we op 7 juni weer mogen en kunnen starten met de (aangepaste) vieringen OGH.

Paaskaars: De paaskaars is nog niet ingewijd. De gedachte is om het inwijden van de paaskaars te doen op de eerste viering die wordt gehouden. De werkgroep liturgie wordt gevraagd om hierin mee te denken samen met de voorganger. De raad ziet graag dat er aandacht is voor de paasgedachte tijdens het inwijden van de paaskaars.

Protocol: het concept protocol "vieringen OGH in Corona tijd" wordt besproken en de aanpassingen worden doorgevoerd. Nadat duidelijk is wanneer we weer vieringen mogen houden en welke voorwaarden er zijn wordt het protocol eventueel hierop aangepast.

Anneke Kemper: op 1 juli is Anneke 25 jaar in dienst bij Mediant en voorganger / raadslid van de OGH. In overleg met Mediant wordt gekeken op welke wijze (gezien de Corona crisis) hier aandacht aan kan worden gegeven.