De raad van de OGH is op 15 juni online bijeengeweest. Het online vergaderen gaat steeds beter, maar soms laat de techniek ons wel in de steek. Bij de voorzitter viel op het eind van de vergadering het netwerk uit waardoor de verbinding werd verbroken.

In de vergadering was Gerard Doornekamp aanwezig. Gerard verzorgd al jaren voor ons de OGH website en verzorgt-en verstuurt de OGH nieuwsbrieven. Een stille kracht op de achtergrond die we vaak niet zien, maar een zeer nuttige bijdrage levert. Al een poosje is Gerard bezig om een geheel nieuwe website voor de OGH te bouwen. In de raadsvergadering heeft Gerard aangegeven waarom het nodig is, de huidige architectuur van de website is sterk verouderd, hierdoor wordt het versturen van o.a. de nieuwsbrieven steeds moeizamer. Gerard heeft ons door de nieuwe website geleid. Als raad zijn we blij en verheugd dat de nieuwe website in de basis staat. De afgelopen weken hebben meerdere OGH leden een email van Gerard gehad met de vraag om de teksten van “hun” deel van de website aan te passen aan de huidige situatie. Zodra deze teksten zijn aangepast zal de nieuwe website de oude gaan vervangen. De URL van de oude en de nieuwe website blijven gelijk.  

De eerste fysieke vieringen zijn geëvalueerd, die we met de nodige maatregelen hebben gehouden. De raadsleden hebben alleen maar positieve reacties gehad dat we weer fysiek bijeen kunnen komen. Naar de mening van de raad passen de genomen maatregelen goed bij de OGH gewoontes. Op het moment dat dit stukje wordt geschreven zijn er meer versoepelingen en mogen we steeds meer, de verwachting is wel dat we 1,5 meter afstand van elkaar moeten blijven.

Met dank aan Gerrit Dogger is er een volledige rooster ingevuld voor de 2e helft van dit jaar, mooi dat we iedere week een viering kunnen en mogen organiseren.

In juli is er geen raadsvergadering, in de raadsvergadering van augustus gaan we bespreken of en hoe we de startzondag vorm gaan geven.

Voor de degene die op vakantie gaan een fijne vakantie gewenst.