Wordt het onderstaande e-mailbericht niet correct weergegeven?
Klik hier voor de onlineversie.
 
 OGH Nieuwsbrief #145 - 3 juni 2022
 
 
 

Deze Nieuwsbrief

Viering zondag 5 juni 2022, Pinksteren

Collectedoelen juni 2022

Rooster vieringen juni 2022

Volgende Nieuwsbrief

 

Viering zondag 5 juni, Pinksteren

Johannes 20, 19-23

12 DiscipelenIn de evangelielezing van vandaag wordt verteld hoe de leerlingen op de avond van de eerste dag van de week bij elkaar zijn. Maar er heerst geen Hallelujastemming. Het is dan wel Pasen, maar voorzichtig Pasen. Ze hadden de deuren gesloten, staat er. En dat is niet zozeer een huishoudelijke mededeling. Nee er is angst in het spel. De deuren zijn op slot. Een zelfgekozen lockdown uit angst voor de joden. De leerlingen hebben voor zelfisolatie gekozen, om zo te zeggen. Maar nu zij daar zo in een angstige stemming bij elkaar zijn komt Jezus in hun midden staan. Hij is binnengekomen in dat gesloten huis. Hoe dat gebeurt staat er niet. Wel dat het gebeurt. Jezus doorbreekt de barrières die er zijn en Hij is bij ons. Dat is de kern van Pasen. Dat Jezus in onze gesloten huizen inbreekt. Net zoals de steen is weggerold van het graf - onwaarschijnlijk maar waar. De Heer doorbreekt het isolement!

Witte duifDe leerlingen mogen gaan delen in het leven in al zijn volheid. In Gods nieuwe wereld. Zijn Rijk van gerechtigheid en vrede. Vrede die alle verstand te boven gaat. Maar daar blijft het niet bij. Ze worden ook bekrachtigd om er op uit te gaan. Uit hun zelfgekozen isolement te treden: ‘Ga maar. Het mag, het kan’. Zoals de Vader mij heeft uitgezonden, zo zend ik jullie uit. Mooi is dat. Pasen en Pinksteren, ze brengen ons in beweging. Je wordt uitgezonden. Je wordt gebruikt. De wereld in gestuurd. Om de vrede van Christus verder te brengen. Om ook anderen te laten delen in dat ‘leven in al zijn volheid’.

Voorganger in deze viering is pastor Frank Beuger.

 

Collectedoelen juni 2022

In de maand juni collecteren we voor plaatselijke opererende goede doelen. Eerste pinksterdag is er één collecte die bestemd is voor de OGH.

In de weken daarna collecteren we voor de Voedselbank, het Oecumenisch Citypastoraat, en Woongemeenschap de Wonne. Op de websites van de genoemde instellingen vindt u uitgebreide informatie.

  • De Stichting Voedselbank Enschede-Haaksbergen helpt mensen die niet genoeg geld hebben om iedere dag een volledige maaltijd op tafel te zetten. Zij zamelen levensmiddelen in en stellen deze gratis ter beschikking aan huishoudens die tijdelijk, onvoldoende in hun levensbehoefte kunnen voorzien. Op verzoek van professionele hulpverleners helpen zij in de regio Enschede Haaksbergen ongeveer 550 huishoudens met het tijdelijk verstrekken van gratis voedselpakketten.
  • Het Oecumenisch Citypastoraat Enschede is de "huiskamer van de stad", een plek in de binnenstad voor iedereen die wil praten over zijn leven, zorgen, plezier, of wat haar/hem maar bezighoudt. Je kunt gewoon binnenlopen voor een kopje koffie, thee, een praatje en/of een goed gesprek. Iedereen is welkom. Er zijn altijd 2 vrijwilligers aanwezig om je te woord te staan. Wil je een gesprek met een pastor dan is dat altijd te regelen.
  • Woongemeenschap de Wonne in Enschede leeft vanuit het christelijk geloof én de franciscaanse spiritualiteit. Vanuit deze inspiratie vangen zij mensen op, die ze voor een tijdje een thuis-gevoel willen geven.

 

Rooster vieringen juni 2022

Zondag Voorganger: Pastor F. Beuger Pinksteren
05 juni Organist/pianist: Jesse Meerman  
10.00 uur Doel 1e collecte: OGH  
       
Zondag Voorganger: Pastor A. Kemper  
12 juni  Organist/pianist:   Gerard van Kempen  
10.00 uur  Doel 1e collecte: Stichting Voedselbank  
       
Zondag  Voorganger:  Ds. B. Wijnbergen  
19 juni  Organist/pianist: Hendrik Jan Hakkers  
10.00 uur Doel 1e collecte: Oecumenisch Citypastoraat  
       
Zondag Voorganger: Pastor F. Peters  
26 juni Organist/pianist: Gerrit Dogger  
10.00 uur Doel 1e collecte: Woongemeenschap de Wonne  

 

De vieringen worden gehouden in het Helmertheater van Mediant, locatie Helmerzijde, Broekheurnering 1050, Enschede (tenzij anders vermeld).

Coronamaatregelen

In verband met Corona is een protocol opgesteld voor de vieringen. Dit protocol kunt u hier vinden.

Autodienst

Als er mensen zijn die vervoer nodig hebben om naar de zondagse viering te gaan, kunnen zij contact opnemen met Klaas Hessels, telefoon 4282654.

Kinderoppas

Ouders die gebruik willen maken van de kinderoppas, graag voor zaterdag 16.00 uur bellen naar Herma ter Stege, telefoon 4775956.

 

Volgende Nieuwsbrief

De volgende Nieuwsbrief verschijnt begin juli 2022. Artikelen uiterlijk donderdag 30 juni 2022 sturen naar nieuwsbrief@ogh-enschede.nl.
Actuele informatie, nieuwe berichten en (wijzigingen in) het rooster van de vieringen vindt u altijd op de website van de OGH.