turkije1Na goede ervaringen in Turkije van afgelopen jaar, leiden Frank de Heus en Frank Beuger van 22 april tot en met 2 mei 2025 (meivakantie 2025) opnieuw een reis naar Turkije. Nu naar Istanbul en Noordoost Turkije. Frank de Heus is sociaal geograaf, theoloog en werkzaam als pastoraal werker. Frank Beuger is theoloog en werkzaam als docent maatschappijleer aan het C.T. Stork College te Hengelo. Een lokale Nederlandssprekende gids begeleidt de reis.

We beginnen in het bruisende Istanbul. U ziet er moskeeën, het Topkapi-paleis van de sultan, de Aya Sofia en Chora-kerk. U gaat varen op de Bosporus. Een binnenlandse vlucht brengt u een stuk oostelijker. Via Trabzon, Erzurum koerst u aan op de bekende Ani RuÏnes, cultureel erfgoed. Van en de omgeving van het Van-meer worden bezocht tegen de achtergrond van de berg Ararat. De laatste stop is in Diyarbakyr. Naast moskeeën staan bezoeken aan kloosters en kerken centraal. Zo maakt u kennis met de Turks-Armeense gemeenschap.

turkije2Op de reis zal er voldoende tijd en ruimte zijn voor ontspanning, voor het genieten van cultuur en natuur, voor het optrekken met de groep en voor eigen initiatieven. Voor wie wil is er een avondgebed en op zondag een viering.

Wie meegaat moet goed ter been zijn! Aan de reis zal een bijeenkomst voorafgaan ter onderlinge kennismaking en voorbereiding op de reis. Dit natuurlijk alleen voor wie wil.

De prijs zal bij 26 deelnemers €2195 gaan bedragen. Hier zit vrijwel alles in; vliegreis inclusief luchthavenbelasting en brandstoftoeslag, overnachtingen in 3- of 4-sterrenaccomodaties, ontbijt, lunches en diners, excursiegelden, fooien. De toeslag voor een éénpersoonskamer is €335. De reis wordt ingekocht bij Drietour Reizen BV.

Het volledige programma vindt u op www.rkzuidoosttwente.nl onder de rubrieken 'nieuws' en 'activiteiten'.

Contact:

Frank de Heus frankdeheus Frank Beuger frankbeuger
06-30098833 06-23090356
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.