Kerkbalans 2022Met de start van het nieuwe jaar is er, zoals u gewend bent, ook de start van de actie Kerkbalans. Deze landelijke inzamelingsactie, met als doel het in stand houden van de kerken en de vieringen, is een gezamenlijke actie van o.a. de Rooms-Katholieke Kerk en de Protestantse Kerk.
De officiële periode van de actie Kerkbalans is dit jaar van 15 t/m 29 januari 2022 en het thema van de landelijke actie is: “Geef vandaag voor de kerk van morgen!”
Laat u inspireren en toon uw betrokkenheid! Ook door in financieel opzicht uw gewaardeerde bijdrage te leveren.
Achter de schermen wordt er, ook in de Helmerhoek, gewerkt aan de voorbereidingen voor deze actie.
Natuurlijk is er ook nagedacht over alle beperkingen die er zijn om op de ons bekende manier de enveloppen rond te brengen en weer op te halen. Ons houdend aan alle richtlijnen zal dat dit jaar weer net zo gaan als vorig jaar. Misschien hebt u al het een en ander in de verschillende bladen hierover gelezen.

U krijgt de kerkbalansenveloppe deze keer niet aangereikt, maar u zult die aantreffen in uw brievenbus. U wordt gevraagd, indien mogelijk, om de antwoordenveloppe weer terug te bezorgen in de brievenbus van degene die u de kerkbalansenveloppe bezorgde. Natuurlijk treft u daarvoor zijn/haar adres en telefoonnummer aan op de enveloppe of middels een briefje bij de enveloppe.
Uiteraard kan overlegd worden over andere mogelijkheden, mocht u niet in staat zijn de antwoordenveloppe terug te bezorgen.
Een goede mogelijkheid is dat degene die bij u de enveloppe weer komt ophalen, op een af te spreken dag en tijdstip, een tas of doos bij uw voordeur zet waar u de enveloppe in kunt doen, zodat nabij contact vermeden wordt.
Voor de mensen van RK-huize is er ook de mogelijkheid om via een antwoordnummer de retourenveloppe kosteloos terug te sturen.
Omdat de meeste kerkbalansmedewerk(st)ers geen onbekenden voor u zijn, hebben ze enige vrijheid van handelen, mits ze rekening houden met alle geldende regels. Daarom kan het zijn dat er in uw geval toch wordt aangebeld om wat af te spreken over het retourneren van de enveloppe. We vertrouwen op een goede communicatie hierover.

Graag wijzen we u ook nog op de mogelijkheid om uw vrijwillige bijdrage middels een automatische incasso aan uw kerk te geven. Dan hoeven de kerkbalansmedewerkers niet bij u aan de deur te komen! Dat geldt voor beide kerken.
Voor de leden van de PG Enschede is er ook de mogelijkheid van toezeggen per mail. Dat kan als u uw mailadres bekend maakt bij het Kerkelijk Bureau (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) en aangeeft dat u de jaarlijkse kerkbalanstoezegging per mail wilt doen.

Nog even resumerend:
In de week van 17 januari kunt u dus de enveloppe in uw brievenbus verwachten. In diezelfde week of de week daarop graag voor 26 januari de enveloppe retour.

Gelet op het thema van dit jaar, zeggen we graag tegen u: “Geef vandaag ruimhartig, zodat de/uw kerk van morgen kan blijven bestaan!”
Mogen we rekenen op uw steun? We hopen op een geslaagde actie. Ook dit jaar, ondanks alle beperkingen.

Bij voorbaat dank!

Uw coördinatoren in de Helmerhoek:
Wendy Bathoorn              e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
Albert Fransen                  e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
Jan Willem Visschers       e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.                tel. 053 4765535

N.B. Voor contact over of medewerking aan deze actie, bel of mail met een van de coördinatoren.