In de maand maart collecteren we voor plaatselijke, landelijke en internationaal opererende goede doelen. Het gaat om de volgende: stichting Titané Molukken, Caritas Enschede, Vluchtelingenwerk, De Wonne en het Oecumenisch City-pastoraat.
Vrijwel alle zondagen hebben we 2 collectes: één voor een goed doel en één voor onze eigen OGH. Tijdens de paaswake op zaterdag 30 maart hebben we 1 collecte die bestemd is voor het Oecumenisch Citypastoraat.
Zondag 31 maart tijdens de Eerste paasdag viering hebben we 1 collecte die bestemd is voor onze eigen OGH.

 • 03-03-2024 De Wonne
  Woongemeenschap de Wonne in Enschede leeft vanuit het christelijk geloof én de franciscaanse spiritualiteit. Vanuit deze inspiratie vangen zij mensen op, die ze voor een tijdje een thuis-gevoel willen geven.
 • 10-03-2024 Stichting Titané
  De Stichting Titané stelt zich tot doel de armoede op de Molukken te bestrijden met aandacht voor duurzaam en sociaal ondernemerschap. In het Moluks betekent Titané brug. Een belangrijk project is het helpen van kleine boeren met het verbeteren van nootmuskaat en kruidnagelteelt.
 • 17-03-2024 Caritas Enschede
  Caritas Enschede is verbonden aan de parochie St. Jacobus de Meerdere Enschede. Vanouds is de PCI of Caritas bedoeld om mensen die acute (financiële) hulp nodig hebben, een helpende hand te bieden. Dit doen zij vaak in samenwerking met andere hulpverleners en instanties. Zo zijn ze ook partner binnen het Diaconaal Platform Enschede (DPE).
 • 24-03-2024 Vluchtelingenwerk Nederland
  Vluchtelingenwerk is de enige organisatie in Nederland die vluchtelingen in alle stadia van hun verblijf bijstaat. Ze doen dat met een netwerk van locaties, medewerkers en vrijwilligers in het hele land.
 • 30-03-2024 Oecumenisch Citypastoraat
  Het Oecumenisch Citypastoraat Enschede is de "huiskamer van de stad", een plek in de binnenstad voor iedereen die wil praten over zijn leven, zorgen, plezier, of wat haar/hem maar bezighoudt. Je kunt gewoon binnenlopen voor een kopje koffie, thee, een praatje en/of een goed gesprek. Iedereen is welkom. Er zijn altijd 2 vrijwilligers aanwezig om je te woord te staan. Wil je een gesprek met een pastor dan is dat altijd te regelen.
 • 31-03-2024 Oecumenische Geloofsgemeenschap Helmerhoek

Op de websites van de genoemde instellingen vindt u uitgebreide informatie.