KerkbalansMet de start van het nieuwe jaar is er, zoals u gewend bent, ook de start van de actie Kerkbalans. Deze landelijke inzamelingsactie, met als doel het in stand houden van de kerken en de vieringen, is een gezamenlijke actie van o.a. de Rooms-Katholieke Kerk en de Protestantse Kerk.
De officiële periode van de actie Kerkbalans is dit jaar van 13 t/m 27 januari 2024 en het thema van de landelijke actie is: “Geef vandaag voor de kerk van morgen!”
Laat u inspireren en toon uw betrokkenheid! Ook door in financieel opzicht uw gewaardeerde bijdrage te leveren.
Achter de schermen wordt er, ook in de Helmerhoek, gewerkt aan de voorbereidingen voor deze actie.
U krijgt aan het begin van de actieweken de kerkbalansenveloppe aangereikt of u treft die aan in uw brievenbus.
Aan het eind van de actieweken wordt de antwoordenveloppe weer bij u opgehaald. Waarschijnlijk spreekt de kerkbalansmedewerk(st)er daarvoor een tijd met u af.
Natuurlijk wordt het gewaardeerd, indien u in de gelegenheid bent daarvoor, als u de antwoordenveloppe weer terugbezorgt in de brievenbus van degene die u de kerkbalansenveloppe aanreikte/bezorgde. U treft daarvoor zijn/haar adres en telefoonnummer aan op de enveloppe of middels een briefje bij de enveloppe.

Graag wijzen we u ook nog op de mogelijkheid om uw vrijwillige bijdrage middels een automatische incasso aan uw kerk te geven. Dan hoeven de kerkbalansmedewerkers niet bij u aan de deur te komen! Dat geldt voor beide kerken.
Voor de leden van de PG Enschede is er ook de mogelijkheid van toezeggen per mail. Dat kan als u uw mailadres bekend maakt bij het Kerkelijk Bureau (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) en aangeeft dat u de jaarlijkse kerkbalanstoezegging per mail wilt doen.

Nog even resumerend:
In de week van 14 januari kunt u dus de kerkbalansenveloppe verwachten. In diezelfde week of de week daarop graag voor 25 januari de enveloppe retour.
Gelet op het thema van dit jaar, zeggen we graag tegen u:
“Geef vandaag ruimhartig, zodat de/uw kerk van morgen kan blijven bestaan!”

Mogen we rekenen op uw steun? We hopen op een geslaagde actie dit jaar!

Bij voorbaat dank!

Uw coördinatoren in de Helmerhoek:
Annelies Tenbergen            e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Albert Fransen                     e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Jan Willem Visschers         e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.                   tel. 053 4765535

N.B. Voor contact over of medewerking aan deze actie, bel of mail met een van de coördinatoren.