In de maand mei collecteren we voor plaatselijke en internationaal opererende goede doelen. Het gaat om de volgende: Caritas, Huis van verhalen, OGH en stichting Titané Molukken.
Vrijwel alle zondagen hebben we 2 collectes: één voor een goed doel en één voor onze eigen OGH.
Zondag 19 mei tijdens de Eerste pinksterdag viering hebben we 1 collecte die bestemd is voor onze eigen OGH.

 • 05-05-2024 Caritas Enschede
  Caritas Enschede is verbonden aan de parochie St. Jacobus de Meerdere Enschede. Vanouds is de PCI of Caritas bedoeld om mensen die acute (financiële) hulp nodig hebben, een helpende hand te bieden. Dit doen zij vaak in samenwerking met andere hulpverleners en instanties. Zo zijn ze ook partner binnen het Diaconaal Platform Enschede (DPE).
 • 12-05-2024 Huis van Verhalen
  Het Huis van Verhalen is een ontmoetingsplek in de Enschedese wijk Roombeek waar verhalen centraal staan. Het verhaal van de vuurwerkramp wordt verteld tijdens activiteiten zoals inloopmiddagen en maandelijkse rondleidingen.
 • 19-05-2024 Oecumenische Geloofsgemeenschap Helmerhoek
  Tijdens de Pinksterviering is er één collecte, bestemd voor de OGH.
 • 26-05-2024 Stichting Titané
  De Stichting Titané stelt zich tot doel de armoede op de Molukken te bestrijden met aandacht voor duurzaam en sociaal ondernemerschap. In het Moluks betekent Titané brug. Een belangrijk project is het helpen van kleine boeren met het verbeteren van nootmuskaat en kruidnagelteelt.

Op de websites van de genoemde instellingen vindt u uitgebreide informatie.